Pogoje poslovanja določa podjetje Petra Döring s.p., ki blago in storitve partnerjev na portalu www.potujoca-delavnica.si prodaja v svojem imenu in za svoj račun.

Prijava
Svoje podatke vpišite v takšni obliki, kot jih želite kasneje imeti izpisane na računu za kupljeno blago. Za nakup registracija ni potrebna in ga lahko opravite kot gost.

Dostava blaga
Blago dostavljamo na področju Slovenije s Pošto Slovenije (po ceniku in splošnih pogojih dostave Pošte Slovenije). Pridržujemo si pravico izbora druge dostavne službe, če je s tem dostava cenejša in učinkovitejša. Blago dostavimo na naslov, ki ga navedete ob naročilu. Cene v spletni trgovini vključujejo 22-odstotni DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave. Strošek se plača dostavni službi (po ceniku in splošnih pogojih dostave Pošte Slovenije). Ob nakupu nad 1000,00 € stroške dostave krije prodajalec.

Vračilo blaga
Kupec ima pravico, da v 14 dneh podjetju Petra Döring s.p. pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, in sicer na e-naslov rastlinjaki@gmail.com. Štirinajstdnevni rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po dnevu prejetja/dostave naročenega blaga.

Izdelek morate vrniti neuporabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in z računom v času 30 dni od prejema pisnega obvestila. Edini strošek, ki vas bremeni, je strošek vračanja blaga (poštnina).

Lastništvo blaga
Vse dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last podjetja Petra Döring s.p.

Računi
Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga. Račun prejme kupec ob prejemu blaga.

Stvarne napake na blagu
Kadar naročeni izdelek ne ustreza prejetemu, se le-ta na stroške prodajalca zamenja ali se po dogovoru uskladita vrednosti naročenega in prejetega, če seveda prejeti ustreza naročniku – kupcu.

Poškodbe nastale pri prevozu oz. dostavi
Fizične poškodbe blaga ne spadajo pod stvarne napake. Kupec mora takoj po prevzemu blaga le-tega pregledati in o vidnih poškodbah na blagu (fizične poškodbe blaga) takoj obvestiti naše podjetje. Če je ob dostavi blaga poškodovana zunanjost embalaže oz. če je blago v embalaži morda poškodovano, morate embalažo odstraniti v navzočnosti dostavljavca in o morebitnih poškodbah napraviti zapisnik, ki ga podpiše tudi dostavljavec. Za transportne poškodbe odgovarja prevoznik oz. dostavna služba.

Politika zasebnosti
Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh potujoca-delavnica.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Petra Döring s.p. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za pravilno vnesene podatke.