Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Le-ti bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov
Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov.

V PETRA DÖRING S.P. d.o.o. že vse od začetka spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke.

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi, zato priporočamo, da jih preberete v celoti.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

O nas
Upravljalec podatkov je podjetje PETRA DÖRING S.P. d.o.o. (v nadaljevanju upravljalec).

Oblike sodelovanja
Naše storitve lahko uporabljate kot:

• neznani uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani) • naročnik na e-novic (v tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je ime, vaš elektronski naslov in želeni kraj prevzema. Drugih podatkov o vas ne zbiramo. Na naše e-novice pa se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsaki e-izdaji) in s tem izbrišete iz naših seznamov. • registrirani uporabnik • registrirani kupec

Osebni podatki, ki jih zbiramo
O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

• podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Če ste registracijo opravili preko kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi) lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju. Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanaci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja “Podrobnosti računa”. • kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja “Naslovi” in “Podrobnosti računa”. • finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta. • podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja “Naročila”. • marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-izdaje, izbrani oddelki, vaši seznami želja. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja “Moj profil”. • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno.

Kako pridobivamo podatke
Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko:

• se registrirate kot uporabnik • oddate naročilo • stornirate naročilo • se naročite na naše e-novičke • z nagradnimi igrami • pregledujete naše vsebine • ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek,… • z nami komunicirate preko družbenih omrežij • iz drugih virov (na primer: vašo sposobnost za nakup na kredit nam posreduje ponudnik kreditiranja, informacijo, ali je vaša kreditna ali plačilna kartica veljavna in ali lahko z njo izvedete plačilo naročila pri nas nam posreduje izdajatelj vaše kreditne kartice)

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

Kaj delamo s podatki o vas
Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

• zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig), • izvedbo vaših naročil, • za profiliranje kupcev, ki omogoča prikaz potrebam posameznega kupca primernejših ponudb tako na spletnih straneh kot v naših e-revijah, • za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani

Podatke o naročilih na naše e-novice zbiramo z namenom, da vam lahko na želeni naslov dostavimo izbrano e-revijo. Pogoji sodelovanja v posamezni nagradni igri in obdelava podatkov ter objava nagrajencev, so določeni in zapisani v vsaki nagradni igri posebej. Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov
skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

• dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila, • v primeru, ko vaše naročilo vključuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila, • dobaviteljem in pooblaščenim serviserjem, v kolikor reklamacije ali vprašanja, pri katerih potrebujemo njihovo sodelovanje, urejate preko nas, • izvajalcem plačil (na primer Paypal, Maestro, Diners, ponudniki kreditiranja,…), • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Roki hrambe osebnih podatkov
Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica. V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Zagotavljanje varnosti
Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Vaše pravice
Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

• na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke, • vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas je možen preko menuja “Nadzorna plošča”, • vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka. Omogočamo in spodbujamo, da praktično vse vaše osebne podatke popravite in uredite sami z uporabo funkcionalnosti v menuju “Nadzorna plošča”. • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. V kolikor ste na primer naročeni le na naše e-novice, se lahko izbrišete sami tako da sledite povezavi v vsakih e-novicah ali oglasnem sporočilu, ki vam ga posredujemo. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo. • v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljnje obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno, • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki, • obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov.

Del pravic lahko uveljavite neposredno z vpogledom na to stran in v navedene vsebine. Pravico do popravka smo tudi zagotovili preko vmesnikov v menuju Nadzorna plošča. Sami se lahko odjavite od prejemanja na e-novce.

Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: PETRA DÖRING S.P. d.o.o., Kocljeva ulica 16, Murska Sobota, 9000 Murska Sobota, s pripisom GDPR – “TEMA”, pri čemer je “TEMA” lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obdelave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.